Brza paradajz čorba

20161027_132921_fotor_collage_fotor

  • 500ml paradajza
  • 500ml vode (mlake)
  • 3 supene kašike ulja
  • 1 supena kašika brašna
  • vegeta,biber po ukusu
  • kafena kašičica čećera
  • oko 100 gr makarona
  • peršun suv

Zagrejati ulje, pa dodati brašno i propržiti, zatim dodati paradajz, mešajući kako se ne bi zalepio za dno šerpe, dodati kašičicu šećera, kako bi paradajz izgubio kiselost. Malo prokuvati, pa dodati vodu, i začine po ukusu. Dok se čorba kuva, obariti makarone sa malo ulja. Čorbu kuvati nekih 20 minuta. Pri kraju kuvanja ubaciti ocedjene makarone, i dodati suv peršun, i jos malo kuvati. Služiti toplo.

Prijatno.

20161027_141245

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s