Bakina sarma

Sastojci:

  • glavica kiselog kupusa
  • 500g melevenog mešanog mesa
  • dve manje glavice crnog luka
  • 100ml ulja
  • šoljica pirinča (mala šoljica za kafu)
  • začini (vegeta,slatka aleva paprika,biber)

Luk sitno iseckati pa propržiti da bude slatkast,dodati meso i upržiti. Dodati vegetu po ukusu,kašičicu slatke aleve paprike,kašičicu bibera (kafena). Oprati pirinač i dodati u meso. Sve lepo sjediniti. Jedna vajrača fila za jedan list kupusa. Zaviti sarmu. Ređati u duboku šerpu, naliti vodu da ogrezne. Krčkati 3 sata na tihoj vatri.

20161107_154711

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s