Punjene paprike

Sastojci:

  • 12 srednjih paprika
  • 500g melevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • 100ml ulja
  • jedna šargarepa (rendana)
  • šoljica pirinča (mala šoljica za kafu)
  • začini (vegeta,slatka aleva paprika)
  • paradajz za zatvaranje paprika

Luk sitno iseckati,šargarepu izrendati  pa propržiti . Dodati meso i upržiti. Dodati vegetu po ukusu,kašičicu slatke aleve paprike. Oprati pirinač i dodati u meso. Sve lepo sjediniti. Puniti paprike i zatvarati paradajzom kako fil ne bi ispadao. Poređati u šerpu,naliti vodu da ogrezne i krčkati pola sata na tihoj vatri. Zatim zapeći u rerni na jedan sat.

20160731_145117

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s