Pizza sa sirom

Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml mlakog mleka
  • 250 ml mlake vode
  • 20 g kvasca
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kafene kašičice soli
  • brašno po potrebi

Nadev:

  • kečap ili pasirani paradajz
  • sir
  •  kulen
  • slanina
  • paprika
  • pečurke
  • origano

U mlako mleko rastopiti kvasac,dodati vodu,zatim prašak za pecivo i so. Dodavati brašno po potrebi. Testo treba da bude meko ali da se ne lepi za prste. Ostaviti da se udvostruči. Premesiti još jednom. Od ove mere izadju 3 rednje pice,ili jedna velika (četvrtasti pleh najveći).

Testo razvući u krug ali malo veći od pleha,kako bi pizza imala deblje krajeve. Namazati kečap,narendati sir, zatim suhomesnato,papriku i na kraju pečurke. Posuti origanom. Peći dok ne porumeni.

20161114_210123

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s