Krofnice

Sastojci:

  • oko 500g brašna
  • kesica suvog kvasca ili 20g svežeg
  • kašika kristal šećera
  • 1 vanil šećer
  • pola kašičice soli
  • 150ml mleka
  • 100ml kisele vode
  • 50ml ulja
  • kora od pola limuna

Za posipanje:

  • prah šećer
  • topljena čokolada

U mlakom mleku rastopiti kvasac za šećerom,vanil šećerom i kašikom brašna. Ostaviti da kvasac proradi. Dodati mleko,vodu,ulje i so. Postepeno dodavati brašno. Testo treba da bude mekano,ali da se ne lepi. Posudu malo namazati ulje,prebaciti testo,pa ga malo natapkati uljem. Ostaviti da se udvostruči. Razviti testo deljnine 1cm,pa vaditi male krofne. Ja sam vadila rakijskom čašicom,a za sredinu sam koristila poklopac od debelog flomastera. Ostaviti krofnice da nadodju jos malo,pa pržiti na umerenoj vatri,tako što gornja strana krofne ide na ulje.

20161122_132949

Vruće posuti prah šećerom i otopljenom čokoladom.

20161122_133659

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s