Rolnice od lisnatog testa

Sastojci:

  • dve table lisnatog testa (najbolje je Frikom)
  • dve kisele pavlake
  • dva sirka
  • 200g šunke
  • kačkavalj
  • majonez

Za ovaj recept potrebni su kalupi za rolnice,a ako nemate sledi upustvo kako da ih napravite. 🙂 Isto rade posao kao i pravi 🙂

untitle_fotor_collage_fotor

Levo pravljena,desno original rolnica,razlike su minimalne,ali se na kraju postigne isti rezultat.

Pa krenimo ra recept:

Testo izvući iz kese i ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo odmrzne. Staviti ga tako da donja strana bude okrenuta ka gore.

20161130_114941

Dok se testo ne omekne spremite fil: Dve pavlake,dva sirka sipati u posudu i lepo sjediniti. Dodati sitno iseckanu šunku i lepo sjediniti smesu. Odložiti u frižider dok rolnice ne budu gotove.

Omeklo testo iseći na 10 štapića. Testo ostavljate onako kako je bilo. Donja strana ide na kalup. Razviti štapiće,ne prenatko kako se testo ne bi cepalo tokom zavijanja. Lepo pričvrstiti kraj kako se ne bi odmotalo prilikom pečenja.

 

Poredjati u pleh obložen pek papirom i peći u zagrejajnoj rerni dok ne porumene.

20161130_123350

Ostaviti da se prohlade,izvući kalupe i puniti nadevom. Premazati majonezom i narendati kačkavalj. Držati u frižideru umotane u kesu ili foliju kako bi zadržale svežinu.

20161130_19343420161130_193546

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s