Domaći hleb

Sastojci:

  •  dve ipo šolje brašna (merka šolja za mleko 250ml)
  • šolja mlake vode
  • kašičica soli
  • pola kašičice šećera
  • 1/3 svežeg kvasca

U polovini vode rastopiti kvasac,šećer ,so i malo brašna. Ostaviti da kvasac proradi. Dodati brašno,pa postepeno dodavati vodu. Nemojte sipati svu vodu odjednom,da testo ne bi bilo retko. Mesiti jedno 5 minuta.  Testo treba da bude mekano,ali da se ne lepi za ruke. Vanglicu namazati uljem,prebaciti testo i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo,prebaciti na pobrašnjenu površinu,te premesiti. Pleh obložiti pek papirom,prebaciti testo,te ponovo ostaviti da još malo nadodje. Peći do ne porumeni. Vruć hleb premazati sa malo hladne vode i umotati u krpu. Ostaviti da se prohladi.

20161212_16132020161212_161908

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s