Integralni keks

Sastojci:

  • 240g integralnog brašna
  • 200g ražanih pahuljica (mlevenih)
  • 8 kašika smeđeg šećera
  • 2 vanil šećera
  • 2 praška za pecivo
  • 2 kašičice meda
  • 250g putera
  • 6 kašika vruće vode (sa česme)
  • 3 štangle čokolade za mešanje
  • oko 50g ovsenih pahuljica
  • oko 50g suvog grožđa

Puter otopiti,dodati vodu,šećer,vanilu i med. Sve lepo izmešati. pahuljice samleti na vodenici za mak ili u blenderu. Dodati u smesu i sve lepo sjediniti. Prašak za pecivo pomešati sa brašnom,pa postepeno dodavati. Oblikovati testo,umotati u providnu foliju i ostaviti oko pola sata u frizideru.

Radnu površinu  posuti belim brašnom,i malo pobrašniti odozgo kako se ne bi lepilo za oklagiju. Rastanjiti na oko 2mm. Testo treba da bude tanko jer naraste tokom pečenja. Vaditi kekse časom. Dodati seckanu čokoladu,ovsene pahuljice i suvo grožđe. Keks ređati u pleh obložen pek papirom.

20170127_180859

Peći dok ne porumene. Ostaviti u pleh pa se malo prohlade i stegnu,pa okrenuti naopako kako bi se lepo osušili i bili krckavi.

20170128_002414

20170128_002657

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s