Pohovana somovina sa susamom

Sastojci:

Merka – čaša od jogurta

  • 4 fileta soma
  • brašno (oko 2,5 čaše)
  • slatka aleva paprika (po ukusu)
  • biber
  • 150g susama

Poh:

  • oko pola litra piva
  • dve čaše brašna

Filete oprati i usoliti. Ostaviti da upiju so. Za to vreme pripremiti poh. U brašno postepeno dodavati pivo (ne svo),dok se ne dobije smesa malo gušća od smese za palačinke. Ribu ocediti,pa umakati u smesu od piva i brašna. Sjediniti ostalo brašno,alevu papriku biber i susam. Filete zatim valjati u brašno,i pržiti u dubokom,dobro zagrejanom ulju,kako se poh ne bi odlepio. Pržiti na umerenoj vatri oko 30 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju (15minuta svaku stranu).

20170126_154508_fotor

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s