Rum kasato

Sastojci:

  • 300g krompira (oljuštenog)
  • 300gr mlevenog keksa (najbolja je plazma)
  • 200g prah šećera
  • 150 g margarina
  • 250g čokolade
  • 2 kašike ruma

Krompir oljuštiti,iseći na kocke i obariti. Dok se krompir kuva,margarin iseći na listiće, 100g  čokolade  izlomiti na manje komadiće. Kuvan krompir zgnječiti kao za pire,dodati margarin i čokoladu i sve lepo sjediniti. Margarin i čokolada će se lepo otopiti od vrućeg krompira.Dodati rum,i šećer u prahu lepo sjediniti. Postepeno dodavati keks kako bi se masa lepo sjedinila. Pleh obložiti pek papirom,pa ravnomerno rasporediti smesu. Ja sam koristila pleh 30x22cm. Ostaviti u frizider da se stegne 1h. Otopiti 150g čokolade na pari,sa 4 kašike ulja. Čokolada treba da bude redja. Kada se smesa stegne,išeći na štangle i topiti u čokoladu. Ostaviti da se čokolada stegne. Držati u frižideru.

20170309_16024420170309_16033820170309_160408

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s