Mafini sa višnjama

Sastojci:

  •  100g putera
  • 125g kristal šećera
  • 1 vanila
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 200g brašna
  • pola praška za pecivo
  • 100 ml mleka

Fil:

  • manja činija višanja
  • griz jedna supena kašika
  • šećer po ukusu

Višnje očisiti,oprati,staviti u činiju i posuti grizom i šećerom. Ostaviti da odstoje dok se pripremite testo.

Puter sobne temperature umutiti sa šećerom i vanilom. Zatim dodati jaja jedno po jedno. Sve lepo sjediniti. Dodati mleko. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i prosejati u testo sve vreme muteći. Kalup za mafine namazati uljem,pobrašniti pa višak otresti. Sipati po dve supene kašike u kalup,i odozgo staviti po neku višnju. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Proveriti čačkalicom da li su pečeni. Ostaviti da odstoje 10-15 minuta pa odvojiti od kalupa. Posuti prah šećerom.

20170619_15534020170619_174302_Fotor20170619_174901_Fotor20170619_17514720170619_175437

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s