Japanske palačinke DORAYAKI

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 30g šećera
  • kafena kašičica meda
  • 110g brašna
  • 20g mleka u prahu
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 50ml mleka
  • eurokrem za filovanje

Jaja umutiti sa šećerom i medom. Brašno,mleko u prahu i prašak za pecivo pomešati pa prosejati u smesu. Lepo umutiti da nema grudvica. Na kraju dodati mleko i sve lepo sjediniti. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

ZAgrejati teflon tiganj. Da bi ste proverili da li je dovoljno zagrejan popraskajte malo vode. Manjom kutlačom sipati smesu. Kada se pojave mehurići okrenuti drugu stranu. Filovati palačinke kremom i spajati po dve.

20170702_194402.jpg20170702_19435320170702_194939.jpg20170702_19563420170702_20291920170702_20342720170702_203917

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s