Sastojci:

  • mleko
500ml
  • kvasac
40g
•   so dve kafene kasicice
• ulje 250ml
•zumanca 2
  • brašno
oko 1kg
•margarin malo vise od polovine
•Fil:
•sir – veca kriska
•dva belanca

Premaz:

•jaje
•susam

U mlako mleko dodati kvasac, dva zumanca,ulje i so. Postepeno dodavati brašno,dok se ne dobije meko testo ali da ne bude lepljivo. Ostaviti testo da kisne 1 sat. Nadoslo testo podeliti na 5 jufki. Svaku jufku na po 4 dela. Premazivati margarinom sobne temperature. Razvuci testo ,pa podeliti na 12 trouglica. Za nadev stavljati fil od pensato umucenih belanaca i sira. Kifle premazati celim jajetom,posuti susamom i ostaviti da kisnu dva sata. Peći dok ne porumene.

20170218_122120 20170218_122254 20170218_145203 20170218_220955 20170218_221203

Постави коментар